Susu penuh krim puremil diperbuat daripada 100% susu tepung penuh krim dari New Zealand dengan kaedah spray dry. Susu puremil dengan rasa susu tidak manis, sedap berkrim yang sangat digemari oleh kanak-kanak dan seisi keluarga. Sesuai diminum secara gelas untuk sarapan atau dijadikan sebahagian daripada resipi hidangan.

Susu puremil memenuhi keperluan nutrisi kerana kandungannya yang tinggi kalsium, protein, vitamin D, vitamin B12, Magnesium, DHA dan Omega 3 yang diperlukan oleh tubuh badan. Mengekalkan nutrisi susu sebenar kerana tiada ditambah gula atau sebarang jenis pemanis, maltodekstrin, krimer, minyak sayuran, penstabil atau anti-caking agent

Bagaimana rupa susu tepung penuh krim puremil?

Struktur susu puremil sedikit gebu dan tidak seroi, boleh ditekap mengikut bentuk sudu dan berwarna kuning

struktur-susu-puremil

Kelebihan Nutrisi Susu Tepung Puremil?

Vitamin B12 (Sianokobalamina) – diperlukan untuk penghasilan sel darah merah

Vitamin D – membantu badan menggunakan kalsium dan fosforus. Vitamin D adalah perlu untuk penyerapan dan penggunaan kalsium dan fosforus

Kalsium Tinggi – membantu dalam perkembangan tulang dan gigi yang kuat

Protein Tinggi – Penting untuk pertumbuhan dan perkembangan tubuh badan yang sihat

Magnesium – Menggalakkan penyerapan dan pengekalan kalsium

DHA – Ditemui dengan banyak di dalam otak. DHA membantu dalam perkembangan otak yang cerdas

Omega 3  – Untuk kebaikan jantung

Fakta Nutrisi atau Maklumat Pemakanan?

Pernahkah anda ambil tahu berapa nilai nutrisi Protein dan Kalsium pada susu yang anda beli? Perkara paling asas bagi apa jua susu ialah kandungan nutrisinya tinggi dengan Protein & Kalsium. Dengan 3x pengambilan, susu tersebut harus menyumbang Protein sebanyak 12 g sehari manakala Kalsium sekurang-kurangnya 500 mg sehari.

“Tahukah Anda Kanak-Kanak Berusia 1-3 Tahun Memerlukan 700mg Kalsium Sehari”

Selain itu, lihat juga nutrisi penting lain yang diperlukan oleh kanak-kanak seperti zat besi, zink, vitamin B12 dan vitamin D. Pastikan susu yang ingin dibeli mempunyai nutrisi tersebut.

fakta-nutrisi-puremil-asli

Gambar maklumat pemakanan dan bahan yang terdapat pada Susu Penuh Krim Puremil

fakta-nutrisi-puremil-coklat

Gambar maklumat pemakanan dan bahan yang terdapat pada Susu Puremil Coklat

Apa Pilihan Susu Tepung Penuh Krim Puremil Yang Ada?

Ada 2  pilihan susu yang disediakan:

  1. susu penuh krim puremil (susu asli)
  • terdiri daripada 100% susu tepung penuh krim
  • Isi kandungan: 500g sekotak
  1. susu puremil coklat (susu coklat)
  • terdiri daripada 80% susu tepung penuh krim dicampur dengan 20% coklat malt berkualiti
  • Isi kandungan: 500g sekotak
susu-asli-susu-coklat-puremil

Susu ini sesuai untuk siapa?

Sesuai tepung penuh krim puremil sesuai untuk kanak-kanak berusia 1 tahun dan keatas hingga dewasa termasuk ibu mengandung dan menyusukan anak.

“Satu Susu Untuk Seisi Keluarga”

Bagaimana cara pengambilan susu tepung puremil penuh krim mengikut usia?

Pengambilan susu puremil bagi peringkat umur 1 – 3 tahun memadai 3 skop 3 kali sehari seperti tertera pada kotak susu. Cadangan pengambilan ini adalah berdasarkan keperluan nutrisi protein, kalsium dan bahan mineral yang diperlukan seperti yang disarankan dalam Recommended Nutrient Intakes (RNI) for Malaysia 2017 untuk anak berusia 1 – 3 tahun.

Bagi kanak-kanak berusia 4 tahun dan keatas hingga dewasa, susu penuh krim puremil boleh dijadikan minuman harian yang berkhasiat dengan pengambilan sama ada 1 hingga kali sehari (tidak perlu lagi bergantung kepada susu kerana telah banyak mengambil makanan bernutisi yang lain). Bagi ibu mengandung dan menyusukan anak yang memerlukan nilai kalsium dan protein yang lebih tinggi boleh tambahkan jumlah pengambilan sebanyak 5 skop diminum 2 kali sehari (di samping pengambilan makanan bernutrisi dan pil vitamin), dicadangkan minum bersama delima atau kurma bagi mendapatkan sumber zat besi yang tinggi

Open chat
Hubungi Kami